tisdag 28 september 2010

Barn som far illa.....

Hej!
Har läst en bok som heter "Barn i kris" av Monica Fahramn, som handlar om barn som far illa på olika sätt. Det var ingne läsning man blev direkt glad av, (såklart) men en otroligt nyttig bok som gör mig som framtida förskolelärare mera förberedd på mindre trevliga saker. Ex. mobbning, barnmisshandel, barn i sorg, flyktingbarn mm. Rekommenderar den starkt! Dock kändes vissa saker ur boken lite "ålderdomliga", eftersom boken skrevs i början av 1990-talet.

Här är en referens till boken: Fahrman, Monica (1993). Barn i kris. Lund: Studentlitteratur länk: http://libris.kb.se/bib/7278318 
Ha det bra så länge.
/Lina

måndag 27 september 2010

Önkselista

Här är min önkselista till min 22-årsdag som infaller på lördag den 2/10-2010'
* Att få vara frisk och ha en bra hälsa.
* Att mina nära och kära ska få ha det bra och må bra.
* Mirandanallar- jag älskar dom!!!!
* Klistermärken- gärna med nallar, änglar och mirandanalar
* Presentkort på "Ord och Torn" (kristen bokhandel) i Borås.
* Prenumeration på en indredningstidning tex. Tove hem och trädgård och Elle interiör. 

Så här kan se en Mirandanalle ut:

söndag 26 september 2010

IKEA

Hej!
varit på IKEA idag med mamma, moster och syster och hennes dotter Felicia på snart 4 år. På vägen hem körde min mamma fel. Felicia frågade om hon ofta är på IKEA. Mamma svarade "Ja, ibland" Felicia säger; "Men du hittar ju inte hem..." Barn är väldigt kloka i sina kommentarer... ; -)

Köpte tavelhyllor. två stycken. Ska sätta upp lite tavlor på dem, samt tidningar eller fotografier, tänkte jag.

Kram

lördag 25 september 2010

Mässor 2 dagar i rad

Hej!
Jag har varit på mässor två dagar i rad. igår var jag på bokmässan i Göteborg och idag var jag på en mässa om "Hälsa och Livsstil" i Borås. Gjorde några fynd. På bokmässan köpte jag en bok av Mia Thörnblom som hon signerade. På mässan idag köpte jag en bok som handar om olika religösa alternativa inriktingar. tex. spådom på olika sätt med mera. Jag köpte även en ganska stor ängel som ligger i en kupad hand. Älskar den! Nu ska jag bara ta mig tid att läsa det jag köpt. (Plus en massa kurslitteratur som har med skolan att göra...) Tjiing!

torsdag 23 september 2010

Efter valet...

Hej på er!
Det har nu gått snart en vecka sedan vi hade riksdagsval i Sverige. Vi valde även partier som ska leda kommun och landsting Jag anser att det är för mycket fokusering på riskdags valet och för lite på kommun och landsting. Det är trots allt kommun och landstingsvalen som påverkas oss mest. exempelvis hur skolan drivs, vilken sjukvård vi får etc.

Jag vill vara engagerad i politiken av en stor anledning: Jag tror de tär möjligt att förändra den värld vi lever i. Det kommer inte att gå över en natt. Men det går på lång sikt.
Min vision är en värld där alla i praktiken är lika mycket värda. Alla har mat för dagen och någonstans att bo. ,Förskola, skola, sjukvård och äldrevård får alla som behöver, plånbokens storlekt spelar ingen roll. Är man sju har man rätt till sjukskrivning med rimlig ersättning. Arbetslösheten är så nära 0% man bara kan komma. Alla som jobbar har dessutom fackliga rättigheter och jobbar med bra lön under säkra förhållanden. Hur låter det? kanske en utopi, men den går att förverkliga om vi bara vill.

/Lina

onsdag 22 september 2010

ska man börja blogga igen?

ska man börja blogga igen tro? kram