torsdag 23 september 2010

Efter valet...

Hej på er!
Det har nu gått snart en vecka sedan vi hade riksdagsval i Sverige. Vi valde även partier som ska leda kommun och landsting Jag anser att det är för mycket fokusering på riskdags valet och för lite på kommun och landsting. Det är trots allt kommun och landstingsvalen som påverkas oss mest. exempelvis hur skolan drivs, vilken sjukvård vi får etc.

Jag vill vara engagerad i politiken av en stor anledning: Jag tror de tär möjligt att förändra den värld vi lever i. Det kommer inte att gå över en natt. Men det går på lång sikt.
Min vision är en värld där alla i praktiken är lika mycket värda. Alla har mat för dagen och någonstans att bo. ,Förskola, skola, sjukvård och äldrevård får alla som behöver, plånbokens storlekt spelar ingen roll. Är man sju har man rätt till sjukskrivning med rimlig ersättning. Arbetslösheten är så nära 0% man bara kan komma. Alla som jobbar har dessutom fackliga rättigheter och jobbar med bra lön under säkra förhållanden. Hur låter det? kanske en utopi, men den går att förverkliga om vi bara vill.

/Lina