tisdag 28 april 2009

Trött...

Hej!
Jag har pratik just nu. Det är jättekul men jag är TRÖTT. Barnen är unerbara och jag käner att jag valt rätt yrke.
har fixat två plakat för 1a maj för s-kvinor idag ihop med ssu.
Igår hörde jag på Margareta Winberg. Intressant. Köpte hennes bok. Hon signerade den. kram

söndag 26 april 2009

Pluggdag.

Hej!
Pluggar med Annelie idag. Kännsbra att plugga med en kompis, man är mer effektiv då och sölar ine runt med en massa annat.
Kram

lördag 25 april 2009

Saknar min prinsessa!


Hej!

Sitter hemma i Dannike och pluggar. Pappa och en annan kille (gubbe?) håller på med dränering runt huset och det låter till och från som ett mindre åskväder på håll. Gendo (vår hund) är livrädd för sådanna ljud vilket gör att man måste vara i närheten av honom hela tiden för att han inte ska dö av nervositet typ... Min katt Sara tar det hela lite coolare. hon blir "bara" rädd när det ringer på dörren...


Läser inför min praktik nästa vecka. Ska vara på en avdelning med barn i åldern 1- 4 år. Den mysigaste åldern av alla enligt mig... Vi ska göra observationer av barnen. Ex. skriva ner vad de lekar med och på vilket sätt osv. Därför läser jag nu en bok som heter "observera mera" för att verkligen sätta mig in i hur jag kan observera barnen på bästa sätt. Självklart får föräldrarna säga om de vill att deras barn ska få bli observerat eller ej. Det vore oetiskt annars!


Saknar Simon, han är på facklig kurs i Stockholm. Men vi ses imorgon kväll i alla fall. :)

Felicia, mitt kusinbarn, däremot dröjer det änd tills torsdag innan jag får träffa. Ska passa henne då. Min lilla prinsessa ;)


Måste plugga vidare nu. Ska bara kolla facebook också... kram

fredag 24 april 2009

"Som jag vill vara"


Hej!

Har precis läst värdeln bästa bok. Den heter "Som jag vill vara" av Katarina Won Bredow. Den hanldar om Jessika, 15 år som blir ihop med killen hon är kär i och blir med barn. trots omgivningens tjat om abort väljer jessika att föda barnet. ca 278 sidor. Läs den!


Trevlig helg.

Kram

Helg....

Hej!
Ja så var det helg igen.. skönt... Måste dock plugga en del. har inte läst lika mycket som jag brukar denna veckan föör det har hänt mycket annat denna veckan. Inget särskilt eller så men jag har helt eneklt inte tagit mig den tiden jag borde...

Igår var det 10 år sedan min mormor dog. Kan inte förstå att tiden gått så fort. Visst, det har hänt massor.. men det känns ofta som om det var "igår" som mormor dog.... inser att jag levet större delen av mitt liv utan henne än med henne... känns väldigt konstigt måste jag säga... Jag och Simon var vid hennes och morfars grav. Åkte förbi huset där de bodde när jag var liten. kändes konstigt...

Igår kllippte jag mig. Klippte lugg och page. Var med Simon hos hans syskonbarn Emilia som går första året till frisör på gymnasiet. Så hon hjälpte mig att få en modern frisyr... :) Hon kommer att bli min hårguru ;)

Efter det åkte vi till Simons bror Fredrik för hans dotter Agnes säljer majblommor och då ville vi köpa några av henne. Fredrik och Anna (Fredriks fru) är såna där jättespontana goa människor som tyckte det var så kul att vi dök upp bara sådär och bjöd på middag (dom skulle äta då så vi fick ta del av snabbmakaronerna och korven) väldigt gott! Bättre än sån där modern mat som man ända sällan gillar... Så då satt vi där och hade trevligt till typ nio igår kväll och sedan åkte vi hem till Simons lägenhet.. Som sagt.. en underbar dag men med plugget blev det inte så mycket med...

Ha en trevlig helg.
Kram

onsdag 22 april 2009

Gitarren...

Hej!
Idag har jag köpt en gitarr. Är så glad och stolt över den. En svart fin aukustisk gitarr. Min kompis Emma ska hjälpa mig att stämma den så att den låter bra.

Just nu sitter jag och ser på "uppdrag granskning". Handlar om en tjej som blivit "blåst" på massor av pengar som hennes överförmyndare inte tagit ansvar för. Helt galet. Kolla gärna reprisen om ni inte ser det nu...

Kram

tisdag 21 april 2009

Låt mig få gå på toa i fred.


Hej!

Haft en bra dag hittils. Hoppas du oxå haft det. Blev lite lätt irriterad när jag satt på toaletten ikväll. Hörde min katt Sara jama utanför och puttade upp dörren för att se vad hon ville. hon ville bara se mig sitta där och göra "det man borukar göra"... men vad fasen lilla kissemiss... jag stör inte dej när du är på toa. Så snälla låt mig oxå vara då. ;)

kram

måndag 20 april 2009

Självkänsla...

Hej!
I dag i skolan har vi haft en föreläsning med tillhörande studiegruppsarbet om självkänsla hos barn. Väldigt intresant. Det spelar större roll än man kan tro. Har lärt mig mer under detta året på högskolan än jag tror att jag gjorde under hela gymnaiet. Det beror kankse på att jag tycker att detta är så intressant och kommer at leda till mitt drömjobb.

Ska på möte med s-kvinnor ikväll. Vi ska ha förbundskongres i Borås i slutet av maj i år. Ikväll ska vi dela upp arbetet inför kongressen. Ska bli intressant även om jag känner mig trött och helst hade slappat i soffan.

Ha det bra.
Kram

söndag 19 april 2009

Var på SSU kurs i helgen

Hej!
Är det någon som ens går in och kollar min blogg längre? I så fall, tack för det... Ska försöka blogga oftare. Men jag vet att jag sagt det så många gånger förut så jag tror inte på det själv innan jag ser det....

Denna helgen har jag varit på grundkurs med SSU på Viskadalens folkhögskola, ca 2 mil utanför Borås, mot Kinna till. Visserligen har jag gått den kursen innan men man kan alltid behöva repetera sina kunskaper lite och viktigast av allt; ha kul med sina kamrater!

Känner att det var en kurs där man blev peppad till att föra klasskampen vidare och motivationen ökar när man diskuterar med många likasinnande.

Vi var visserligen "bara" 10 personer då några hoppas av i sista minuten men det gjorde inte så mycket. När vi var så få blev det på något vis en mer tajt och mysig stämning (även om det hade varit kul om alla anmälda kommit.)

Nu ska jag återgå till mina studier. Läser om självkänslan hos barn just nu. väldigt intressant.
Ha det bra. kram