söndag 10 augusti 2008

Silver till Sverige och krig i Georgien


Hej alla därute!

Nu händer det mycket i världen. Sverige har tagit sin första medalj i OS, Emma Johansson, när hon mycket överraskande tog silver på damernas linjelopp över 126 km i hällregn.


Det känns bra att vi fått en medalj i alla fall. Något att vara glad över!


Nu är det krig mellan Ryssland och Georgien. Hemskt! Jag vet inte mycket om Georgien, måste ta reda på mer om det landet.... Men konflikten ligger i bla. hur gränsdrgningarna gått mellan dem och Ryssland samt att landet har olja, vilket tyvärr nästan alltid är en källa som leder till konflikt med övriga världen.

Jag tror inte vi som är uppvuxna i Sverige förstår hur hemskt det är medkrig. Möjligtvis de äldre som minns andra världskriget. Sverige var ju visserligen officiellt sett neutrala men självklart påverkades vi ändå av mycket av omvärlden. Å andra sidan, då levde fler människor, i mycket större utsträcking än idag av sin egen gård (de som var rika nog att äga en). Det man behövde för att överleva fanns inom de närmsta ägorna. Idag är det knappast så. Ska vi ha mat, om det så bara gäller lite potatis, går/åker vi till affären för att köpa det. Skulle affärena idag få slut på sina varor skulle vi inte ha någon mat inom snar framtid. Värt att komma ihåg!

Det blir intressant men också skrämmande vad som kommer att hända mellan Ryssland och Georgien.

Vi hörs.

Kram

Inga kommentarer: