söndag 31 augusti 2008

SSU-kurs och djurpark

Hej!
Helgen har varit intensiv. Har varit på SSU-kurs på Viskadalens folkhögskola med ämnet :internationellt. Intressant. Dock var jag inte med på mer än en föreläsning igår för jag var i djurparken med mamma, pappa, min moster och mitt kusinbarn Felica. Det var helt underbar och hon är i de där underbara åldern då hon härmar allt man säger och svarar ja på vad som helst... (och låter väldigt bestämd och övertygad).
Har jättemycket jag måste läsa ang. min utbildning. Allt är väldigt intressant för man kan hela tiden koppla det till hur man ska arbeta sedan...
Hinner inte skriva mera nu även om jag vill.
Kram

torsdag 28 augusti 2008

Massor att läsa!

Hej!
Bloggar väldigt lite, är medveten om det. har just nu massor att göra med mina högskolestudier. Det är massor att läsa men fantastiskt kul. Jag känner att det här är det jag vill hålla på med just nu... dvs. plugga och läsa ögonen ur mig för att sedan jobba som förskolelärare om ca 3.5 år. Sitter just nu hemma hos far och mor och skriver ut ett dokument på ca 80 sidor som det kostade 25 kr att skriva ut från högskolan. Här hemma är det ju gratis! :)
Ska på SSU-kurs som handlar om internationella frågor imorgon. Kommer hem på söndag.
Ska bli intressant. Men jag missar alla roliga lekar och sådant för då måste jag nog läsa... självdisiplin heter det visst... vi får se om jag har det...
Jag känner verkligen att jag utvecklas på högskolan, jag ska inte säga att folkhögskola är dålig men den skolformen passade inte mig personligen... Det låter elakt och nedvärderande att säga att "det var för lätt" men det sättet som vår klass arbetade på var väldigt ostimulerande för mig.... Å andra sidan kunde jag tagit bättre ansvar för mina studier och själv letat upp texter att läsa etc. men det gjorde jag inte... Dumt... Lätt att vara efterklok.
Ciao! (eller hur stavas det?!?)

tisdag 26 augusti 2008

Kursintrodution + lite länkar

Hej!
Ska på kursintroduktion snart.
Väldigt intressant. Har läst om hur man skriver yrkesdagbok, verkar vara lite som när jag skrev loggbok under mitt projektarbete på gymnasiet.
Var på kårpubben igårkväll. Kul men jag var trött.
Har nu fått hjälp att länka en del blggar men om det är någon blogg som inte blvit länkad är det inget personligt,utan för att jag inte uppgav alla jag ville /som ev. ville att jag skulle länka honom/henne, pga. tystnadsplikt/sekretess...
Kram

måndag 25 augusti 2008

1a dagen på Högskolan

Hej!
Har börjat högskolan idag. Väldigt nervöst. Väldligt kul och väldigt mycket intryck. Ska nog besöka puben ikväll.
Väldigt snäll introduktion, inga fula kläder eller elaka lekar.
Känns som ett härligt gäng som läser samma linje som mej.
Fick också en glad överraskning när jag såg en kompis som inte bott i Sverige tidigare. Han ska också börja läsa på Högskolan i Borås, fast ett annat program/linje. Har gått med i två fackförbund: Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet. Jag undrar i mitt stilla sinne varför det är två olika organisationer. Det enda jag förstått hittils är att lärarnas riksförbund inte arbetar för förskolelärare när man väl börjar jobba "på riktigt"...
Det händer väldigt mycket i mitt liv just nu. Tacksam för att det just nu är positiva saker.
Ha det gött!
Kram

söndag 24 augusti 2008

Börjar högskolan imorgon


Hej!

En intensiv och rolig helg. Har festat två dagar i rad. Underbart!

Jag börjar högskolan imorgon. Kan inte förstå att det är sant... Mitt liv kommer aldrig bli detsamma igen. Ska bli kul. Intressant! Hopas verkligen att jag kan utnyttja tiden så bra som möjligt och utvecklas riktigt mycket.

Nervös.

Kram

fredag 22 augusti 2008

Facket! Here I come!

Hej på er!
Fick ett brev idag från facket där det stod att de 100 första meldemmarna fick någon present. Jag ska gå med. Det hade jag tänkt att göra även om man inte fått någo present såklart. Det som dock var en aning frustrerande var; i brevet stod det inget telefonnummer eller mailadress till hon som skickat brevet. Så jag fick leta upp det på internet via Lärarnas fackförbund. Inte så avancerat men borde inte det stå i brevet man fick så det är så lätt som möjligt att gå med?!?
Ska ut och äta på restaurang ikväll. Gott sa det bli!
Pappa fyller 56 år imorgon så vi ska ut och fira lite...
Här är en lista på saker jag komit på att jag vill ha:
* Ny skolväka
* Smink
* Kläder
* Träningskort på spinning
* En tvättmaskin
* Filmer...
* Skor
oj vad mycket man kommer på när kontot närmar sig noll.
Drömma går ju.
Kram

torsdag 21 augusti 2008

Hos Malin

Hej!
Sitter hos min kompis Malin. Hon har en ursnygg ny dator... vill ha säger jag bara hi hi... fast jag är rätt nöjd med min hemma också.
En rätt stillsam dag hittils. Ska eventuellt dra till Knalleland snart.
Ikväll kommer borgarna i borås ta beslut om vårdnadsbidraget... funderar på om man ska gå och lyssna... får se...
Borde läsa på till högskolan också...
har inget vettigt att skriva om. Så jag slutar nu....
Kram

onsdag 20 augusti 2008

Felica hela dagen! + Vårdnadsbidrag

Hej!
En intensiv dag med mitt kusinbarn Felicia. Var hemma hos henne och hennes föräldrar med mamma. Hon är ett jättesött litet charmtroll som jag bara inte kan motstå.
Har även insett att jag hellre vill jobba med barn än vuxna människor. Det är inget fel eller så att jobba med vuxna (typ personlig assistent etc.)... det är jättebra att vi vill ha olika arbetsuppgifter men JAG passar bättre med att jobba med barn.

Efter att häromdagen lyssnat till hur vårdnadsbidraget skulle fungera om det/när det införs i Borås Stad är jag emot det. Främst pga. hur förslaget är upplagt. Barnen får vara max 3 år och minst 1 år. Och hur ska man kunna leva på 3000 kr i månaden? Dessutom.. hur mysigt det än låter (enligt min egen uppfattning) att vara hemmafru (för i praktiken är det fruarna/mammorna) som tar ut bidraget, är det bra med en egen inkomst så att man är ihop med sin man av kärlek (för förslaget syftar väll även till att bevara kärnfamiljen "mamma, pappa barn", inga homoföräldrar om kd får bestämma...) och inte för att man är ekonomiskt beroende av honom. De skattepengarna som gått/kommer att gå till vårdnasbidraget kan vi änvända till att anställa fler läkare och bygga fler/större sjukhus så att vårdköerna minskar...
Nu ska jag äta.
Kram

tisdag 19 augusti 2008

Bloggen byter namn


Hej!

Idag har jag köpt en bok till kurslitteraturen i skolan och så har jag köpt en sak att hänga tvätt på... Europrise 119 kr! asbra!

Ska snart äta vofflor. Inser hur fort tiden bara rinner iväg om man lägger sig på soffan för att slöa lite...

Bloggen byter namn nu... från och med nu heter den Evelinas blogg och inte Linas blogg. ... eftersom det är Evelina jag heter. Nog om det.

Hinner inte blogga mera idag och har för övringt inget jag vill skriva om mer...

Kram

måndag 18 augusti 2008

Bussarna går oftare! 18/8-08


Hej!

Mycket att fixa med idag. Tvättar, har varit i studentbokhandeln, måste läsa in saker inför högskolan.... men det är kul när det händer saker. Tiden går fortare på något vis...

Ska på en föreläsning typ.. ikväll Där (s) pratar om varför vårdnadsbidraget är ett dåligt alternativ. Personligen väljer jag att inte kommentera vad jag tycker om saken på bloggen då jag är otroligt kluven i frågan och inte tagit ställning till 100%.

Det bästa idag är att bussarna går oftare nu, semestertiderna är slut. När jag bodde hos mina föräldrar gick det typ 3 bussar om dagen, max, här i stan klägar man om dom "bara" går var 20:e minut som de gör på sommaren. Man glömmer snabbt hur det var att bo hemma... Å andra sidan blir man påmind om hur mycket man fick gratis som man inte tänkte på... Mamma fixade det mesta, tvätt, mat etc. Borde nog ha hjälpt till mera hemma då. Men men... den tiden är förbi och det går inte att ändra på nu... Måste studa nu...

Kram

söndag 17 augusti 2008

Den 17 augusti 2008


Hej!

Det var några dagar sedan jag bloggade senast. Dåligt av mig!

Det har hur som helst inte hänt jättemycket i mitt liv de senast dagarna...

Har slutat mitt sommarjobb nu. Har en vecka "ledigt" nu tills skolan börjar. Är jättenervös över om jag ska klra det eller inte. Det är inte det att det är trista saker vi äser om; tvärtom... jag har ju valt det själv. Det jag är orolig över är om jag kommer ihåg allt jag läst när tentan ska göras...

Måste börja läsa mera redan nu.... Då har jag i alla fall försökt fixa det!

har beställt lite litteratur på adlibris imorse som jag kommer att behöva.

Vet att det säkert är omöjligt att köpa ala böcker man behöver av ekonomiska skäl men jag vill köpa så många som möjligt för jag tycker det är så mycket lättare att läsa böcker och inga kopierade sidor samt att man kan kldda/stryka under hur mycket man vill i sina egna böcker...

Var på Liseberg igår med SSU-klubben. Jättekul. Fint väder.

Åkband var dock dyrt. Eller... allt blir dyrt om man ska studera och måste köpa böcker till det... (men men.. att studera är mitt eget val så det får jag ta...)

Ska snart träffa Sara. Min kompis sedan jag var 9 år typ...

Kram

onsdag 13 augusti 2008

Den 13 Augusti 2008 Onsdag Mormors syster.

Hej på er därute!
Äntligen fungerar mitt internet igen hyfsat bra.
Har jobbat idag. Gjorde bland det bästa man kan göra idag; jag vara hemma hos en äldra släkting, min mammas moster och hon berättade jättemycket kul saker som hänt när hon var ung och saker om min mormor och morfar etc. Tänker dock ej skriva ut på bloggen vad hon sa av respekt för alla inblandade även om det bara var roliga saker... Men det är hur som helst ett jättehett tips från mig... att man pratar med sina äldre släktingar om de själva vill berätta, om hur livet var förr i världen, för man lär sig så mycket. Mycket mer än att sedan bara kunna läsa om det i böcker.
Fick också tag i lite mera kurslitteratur idag.... en tjej berättade att första tentan kan vara jättesvårt... hjälp!
dags att plugga och blogga mindre...
Godnatt. Kram

måndag 11 augusti 2008

Önskelista!

Min önskelista tills jag fyller 20... allt jag kommer på nu...
* Biobiljetter (presentkort)
* Pengar
* Kläder (presentkort på tex. MQ, H&M mm.)
* Spa-helg
* Ett sällskpasspel; TP med genusvetenskap finns på bla. BR
* Dicolampa (ingen avancerad och dyr...finns billiga...)
* Ett restaurangbesök
* Konsertbiljetter till någon bra artist... Magnus Carlsson, Per gessle...
* Bok: En annan del av Bromma: Av Martina haag.
Måste jobba!
kommer på mer!
Kram

Be om ursäkt om killen är yngre?!? så dåligt!

Hej!
Har tänkt på en sak; om man är ihop med någon som är yngre, särskilt om man som tjej är runt 20 eller yngre... när man talar om ålder på sin partner känns det ofta som om att många lyfter på ögonbrynen lite som för att säga; jasså, han är yngre?!? man blir så van vid det att man nästan själv indirekt ber om ursäkt fast man inte vill göra det... tex. min kille är 2 år yngre men han är väldigt mogen så det märks inte att han är yngre...

Helt ärligt... det finns de som har äldre killar som beter sig rätt omoget men inte säger de; han är några år äldre men det märks inte för han är så omogen att vi hamnar på samma nivå... (lite överdriven beskrivning kanske..) fast oftast erkänner man inte att man är omogen... och jag vet.. normen eller det vanligaste är att kille än äldst. Jag har hört att kyrkan hade åsikter om det förr. Det kunda bli fel på barnen om mannen inte var den äldsta sades det...

Jag erkänner lätt; jag kan vara rätt barnslig, är inte den mest självständiga människan som vandrat på jorden, långt ifrån och jag har delvis kvar mycket av barnasinnet i mig och älskar att roa barn... omoget eller hur?!? men jag är fan stolt över det än att bli så vuxen att man aldrig kan bjuda på sig själv i rädslan att göra bort sig... sedan finns det olika typer av omogenhet och mogenhet... självklart... det kan diskuteras i evigheter...
men från och med nu vet i fan om jag inte ska sluta försvara att min kille är yngre.
För åldern spelar ingen roll om man älskar varandra. Oavsett vem som är äldst i förhållandet.
Uppfattat?!?
Kram

Kriget fortsätter....

Hej!
Kriget mellan Ryssland och Geogrien fortsätter. Hoppas det blir fred snart. Frågan är vart hela konflikten leder och viktigast av alla; när det blir fred, hur kort tid tar det inte då innan man glömmer det som hänt för att något annat hemskt händer i världen?
Läste på www.svt.se att det varit storm i Vietnam och att över 100 människor omkommit. Usch!
Måste börja läsa på inför högskolan nu. Vill verkligen känna att jag gör mitt bästa där.
Hoppas att det kommer att gå bra så att jag får G på tentorna.
Ska snart träffa en tredjedelskusins fru som läser samma utbildning som jag ska gå (förskolelärare) och hon var villig att sälja lite böcker till mig. Like it!
Är ledig från jobbet imorgon. Lite lyxigt.
Har massor jag vill blogga om man jag spar det tills jag absolut inte vet vad ja ska skriva om.
Vi höres.
Kram kram

söndag 10 augusti 2008

Silver till Sverige och krig i Georgien


Hej alla därute!

Nu händer det mycket i världen. Sverige har tagit sin första medalj i OS, Emma Johansson, när hon mycket överraskande tog silver på damernas linjelopp över 126 km i hällregn.


Det känns bra att vi fått en medalj i alla fall. Något att vara glad över!


Nu är det krig mellan Ryssland och Georgien. Hemskt! Jag vet inte mycket om Georgien, måste ta reda på mer om det landet.... Men konflikten ligger i bla. hur gränsdrgningarna gått mellan dem och Ryssland samt att landet har olja, vilket tyvärr nästan alltid är en källa som leder till konflikt med övriga världen.

Jag tror inte vi som är uppvuxna i Sverige förstår hur hemskt det är medkrig. Möjligtvis de äldre som minns andra världskriget. Sverige var ju visserligen officiellt sett neutrala men självklart påverkades vi ändå av mycket av omvärlden. Å andra sidan, då levde fler människor, i mycket större utsträcking än idag av sin egen gård (de som var rika nog att äga en). Det man behövde för att överleva fanns inom de närmsta ägorna. Idag är det knappast så. Ska vi ha mat, om det så bara gäller lite potatis, går/åker vi till affären för att köpa det. Skulle affärena idag få slut på sina varor skulle vi inte ha någon mat inom snar framtid. Värt att komma ihåg!

Det blir intressant men också skrämmande vad som kommer att hända mellan Ryssland och Georgien.

Vi hörs.

Kram

lördag 9 augusti 2008

Lördag, Bowling!

Hej!
Mycket kräftor igår. Mamma och pappa köpte några kilo av dom vi fiskade med (deras kräftvatten...) Åt världens godaste lasange igår som svärmor lagat! Så himla gott.
Idag har jag träffat Patrik, en kille som är bror med min kusins man. Vi bowlade. I like him, han var på samma nivå som jag. Om det är bra eler dåligt säger jag inte. :)
OS är igång.. är inte överdrivet intresserad av sport. Men coolt efterosm det bara sker var 4e år.
Ska jobba imorgon.
Höres.
Kram

fredag 8 augusti 2008

080808 OS och kräftor


Hej!
Kunde inte blogga igår. Internet krånglade...
Idag är det datumet 080808, coolt tycker jag... kom att tänka på det precis 3 minuter innan klcokan blev 08.08 imorse men så glömde jag av det 3 minuter senare (alltså kl 08.08) (ointressant info.)

Ska bli kul att se invigningen. Det är nästan mer stämingsfult än tävlingarna... Kan bero på att sport inte är min starka sida... Men ändå.. OS händer bara vart 4:e år.
Ska fiska kräftor idag efter jobbet. kräftpremiär!

Gott ska det bli!

Hinner inte blogga mera nu.

Kram

onsdag 6 augusti 2008

Djurparken och djurens mångfald


Hej på er!

Idag var jag ledig från mitt jobb som personlig assistent så jag träffade en tjej som jag är kontaktperson till. Vi var i djurparken. Det var perfekt väder, varken för varmt eller kallt. Sötast av alla var nog gepardungarna och en liten vargunge. Dock funderade jag när jag gick där inne över varför tigrarna och andra djur håller på att dö ut... självklart beror det på att vi människor är så egoistiska att vi bara tänker på vår egen överlevnad och rent ut sagt skiter i djuerns mångfald. Vi är ena riktiga egoister. Fattar inte tex. Indierna att tigrarna kan dö ut och så finns det aldrig mera sådanna tigrar på jorden förutom på bilder och i muséum. (hur stavas det? oallmänbildad...)

Sedan slår det mig att jag är lika egoistisk som ala andra människor på jorden.. typ... jag är riktigt jäkla negativ till björnen och vargens frammarch här i Sverige, särskilt runt omkring där jag bor. Där får dom inte vara. Dom kan vara farliga. Usch! jag vet att det är ytterst sällan en människa dör pga. ett rovdjur här i Sverige, statistiskt sett är det farligare att åka bil sett till olyckorna... Men åndå.. jag tänker på känsloargumenten.. jag hade inte varit så glad om jag tex. haft barn och de riskerar att träffa på en ilsken björn eller varg på väg til sklbussen en kall vintermorgon eller liknade.. eller vänta nu... det finns inga kalla vintermorgonar längre.. det har vi ordnat genom att köra bil och bidra till växthuseffekten.... vem sa att människan var en smart varelse? så fel han eller hon hade. En annan sak: Det är ett klassperspektiv också på det här... i Sverige har vi börjat återinföra rovdjuren även om inte alla är för det. Vi inser att mångfald har ett egenvärde men vi har också samtidgt råd ent ekonomiskt sett att skydda oss bra från rovdjuren dvs. vi i den rika västvärlden. De som bor i ett eneklt hem i ett U-land och är fattiga (ex. arbetarkalss och bönder) har inte råd att skydda sig från rovdjuren och de tar deras djur som är en inkomstkälla för dem... Klat som fan att tigern gärna får försvinna då... Dessutom sägs det i vissa kulturer, att om man tar vissa delar från en tiger kan det hjälpa i medicinskt syftevilket ökar jakten ännu mera. Så vad ska vi göra åt problemet? Det är vi rika männisor i västvärlden som frmäst bidragit till dem. Ala kan göra något..... men rädslan lever inom en: tänk om mitt barn träffar en björn på väg till skolan... särskilt om man bor på landet. I värsta fal får jag då köra mina ev. framtida barn till skolbussen om man bor avlägset... men då bidrar man till växthuseffekten... himla komplicerat det här....

Kram på er!

tisdag 5 augusti 2008

Den 5/8-08

Hej!
Känner mig trött och seg. Har jobbat idag och storstädat badrummet när jag kom hem. Titar på Nyheterna i 2an nu. En dam har tagit DNA från sin döde hund oh nu har man klonat fram nya hundar med samma DNA. Jag tycker det känns obehagligt att leka med "tekniken" på det viset. Den dagen inte Gendo finns kommer jag vara ledsen såklart men inte fan vill jag ha en exakt likadan hund igen. Det är etiskt fel och gör individerna opersonliga.
Måste bli mera ekomonisk. Det kan ju inte vara så svårt men jag hittar alltid saker jag vill ha när jag inte har råd. Sällan tvärtom!
Slutar blogga för idag för jag har inte så mycket mera vettigt att skriva om.
Med reservation för stavfel. Trött.
Kram

måndag 4 augusti 2008

Bilder


















Bilderna är på mig och/eller Felicia vid olika tällfällen samt Gendo, min hund. Förstår att alla inte är lika imponerade som mig av min lilla älsklingstjej men jag vill visa upp henne ändå för jag är så stolt över henne.



Glömmer man eller får man nya perspektiv?

Hej!
Jag har funderat på en sak; ibland, särskilt som ung säger man; så ska jag aldrig göra/säga/ tycka eller tänka nu eller när jag blir äldre. Eller, jag ska aldrig bli en riktig "Svensson" med villa, volvo och vovve. Och så går det en tid. Ibland en kort tid och ibland en väldigt lång tid typ 20 år.
... så blir man precis så där man sa att man aldrig skulle bli.. man står där med villa, volvo och vovve och några barn som man, innan de föddes sa att så ska jag uppfostra mina barn, för att sedan när de föddts ändra uppfattning totalt. För att den nya lilla individen inte fungerade som vi förväntat oss... (men ändå är helt underbar). Jag tror många känner igen sig i det eller kommer att käna igen sig i det förr eller senare.
Jag funderar på vad det beror på.... är det så att vi glömmer fort eller är det så att vi med nya perspektiv som vi får ju äldre vi blir vare sig vi vill eller inte, bli mer öppna för det som kändes omöjligt tidigare? Jag har inget svar på den frågan. Men om någon som läser den här bloggen vet eller tror sig veta, får ni gärna lämna era kommentarer.
Ska lägga ut lite bilder nu.

Kram Lina

Regn, regn, regn. lista för att bli allmänbildad. 4/8-08 Måndag


Hej på er!

Vädret idag kan bara beskrivas på ett sätt: regn, regn, regn. Men jag måste erkänna att jag älskar det. Det är mysigt med regn. man stressar ner, tillåter sig att mysa lite, inte all denna stress; nu är det fint väder, nu måste vi göra allt kul innan regnet kommer.

Alexander Solzjenitsyn har avlidit,


Jag visste knappt vem han var innan nu. Inte för att jag vet mycket mer nu heller. Men jag måste säga att jag gärna skulle vilja läsa något av honom och hur han levde i Gulag.

Har precis sett en Beck-film. "Det tysta skriket". Himla bra film. Dock var mördaren någon ingen kunde förutspå på något sätt.. Tro mig, jag försökte.

Har kommit på att jag måste lära mig så jäkla mycket mer om jag någonsin ska bli allmänbildad:


Ett axplock:

* Histora, Sveriges, Europas, Världens etc. Ekonomisk historia inte att förglömma.
* Internationell politik.
* Mer om vetenskap och likande, inte bara samhällsfrågor.
* Läsa mer böcker och tidningar.
* Lära mig om psykologi.
* Lära mig om EU.
* Se fler filmer.
* Testa fler saker. Ex. olika uteställen, museum, sporter etc.
* Kanske resa och se fler platser.... Det man sett live går inte att beskriva i böcker alltid...

... och säkert mycket mera.

Jag har nog krot sagt att göra resten av livet.

Jag ska bli smart! och när jag blir det ska jag bli smartare!


Dags att börja kanske?!?


Kram på er!



söndag 3 augusti 2008

3 Augusti 2008 Sönd. Torpaspelen


Hej!

Sov länge på morgonen. Tog en dussch och åkte sedan ut till mor och far och åt ljuvligt god rådjursstek med potatis och sås. Tur att rådjursjakten börjar snart så pappa kan fixa hem mera sådan god mat. Måste bli jägare. Det är otroligt coolt med kvinnliga jägare tycker jag. Självstädnigt och bryter mot normen.
Sedan såg jag och några till Torpaspelen på Torpa. Dom hade gjort en egen tolkning av Hamlet. Dem var bra men alldeles för långdragen. Fick jätteont i rumpan av att sitta stilla så länge. Annars var det nice.

Bloggar mera imorgon.

Kram

lördag 2 augusti 2008

2 aug 08 Felstavat

Läste igenom en del jag skriv; bla. det om val av parter och insåg hur oallmänbildat det är med så mycket stavfel.... ursäkta. ska försöka rätta till det i fortsättningen. När jag läser texten om valet av partner och vad som gör honom/henne till den han/hon är säger/ifrågasätter tvåsamheten som norm i par?!?.... mycket intressant! måste skriva om det en annan dag.
kram

2 Augusti 2008 Lördag, Första julklappen köpt!

Hej!
Sitter hemma hos min kompis Elisabeth Fjellström och har ätit jättegod vegetarik lasange. Är rätt skeptisk mot vegetarisk mat men det här var riktigt gott.
Jag är kontaktperson till en tjej med speciella behov och henneträffade jag idag. Vi gick runt i Knalleland och tittade i massor av affärer. Hon gillar leksaksaffärer så vi gick in på BR. Då fick jag köpt mina första julklapar till mitt kusinbarn Felica. Jag är nämligen inte så bra på att lägga undan pengar till julklappar... Så jag tänkte att om jag köper någon julklapp då och då innan jul så blir det inte lika mycket utgifter till jul typ... smart va? Det tycker i alla fall jag. Fast det gäller att man inte behöver byta julklappen om man köper den redan nu.
Så ut och köp julklappar! :)
Nu ska jag njuta av mitt kvällssällskap.
Kram på er!

fredag 1 augusti 2008

1/8-08 Val av partner- vad som gör honom/henne


Hej!

Funderar påå valet av partner. Vad det är som gör en människa till en människa och hur mycket osm är en människa beroende på vad man tar bort och/eller lägger till. Låter det komplicerat?

Ex:

Säg att du är kär i en kille, han är bonde (det är det lättate exemplet jag kan komma på). Du blir kär i honom och gillar djur oh natur å att han är bonde gör inte saken sämre. Tvärtom! Det är en stor fördel. Då kanske du själv kan få ha ne häst där om det blir ni...

Men så ska man ju tänka att man tar killen man är kär i för den han är, inte för vad han har. Min något filosofiska fråga blir då; är han fortfara samma kille du blev kär i om han ex. inte längre är bonde? (tex. säljer gården eller byter yrke).

Hoppas at exemplet inte var allt för svårt.

Hur som helst har jag själv reflekterat mycket över det.... jag är ju själv ex. ihop med en kille som är 2 år yngre (resten är bara generela dra som kan gälla vilken kille som helst som är 2 år yngre...), det säger sig självt att är han 17 och jag 19 och har flyttat hemifrån har jag mer saker rent materiellt sett och har väll kommit ite längre i livet av naturliga skäl så att säga. jag kan lugnt erkänna att det finns flera killar jag varit intresserad av som är äldre, har mer saker, kankse mer pengar etc. som inte vore helt fel att lixom å chansen att ta del av så att säga... Ex. syggt boende osv.. Men det som är riktigt fel anser jag; det är om dessa killars prylar/statussaker hade avgjort att jag blev ihop med dom. Men samtidigt ställer jag mig då frågan; ur mycket kan man tar bort och/eller lägga till och en personen ändå är den samme? En annan sak jag lagt märke till är att mina andra tjejkompisar som inte är lika medvetna som jag (jag säger inte att jag är bättre än dem, det vore väldigt fult av mig och dessutom en lögn, men jag kankse ändå är mer allmänbildad och har högre krav på ex. jämnstäldhet i förhållanden), men dom som inteär lika allmänbildade har på något sätt lättare att få kilar. Det känns som att ju högre personlig intigritet man har, ju svårareär det att hitta en partner. Det jag då frågar mig är: är det ite just det vi letar efter; en partner som har intigritet, som inte är som alla andra oh som är lika cool oavsett hur mycket pengar han/hon har eller prylar osv.? Även om jag lugnt kan säga att jag ibland hade önskat att jag hittar en äldre kille som hade körkort, bil (bättre att fixa sådanna saker själv än vänta på att en kille ska ha det, jag sftar mest på körkort... bil är ju minst sagt dyrt.. körkort också i och för sig, men bra i jobbsyfte...), snygg lägenhet etc. så är jag så glad att jag med stolthet kan säga att jag valde (eler man väljer väl inte vem man blir kär i....???) att bli ihop med någon som inte hade något av de där statusprylarna utan jag tog honom för den han var; med en underbar personlighet på väldigt många sätt. Det är värt mer än alla prylar i världen. :)


Kram på er oh godnatt!

1 augusti 2008 fredag Doping OS

Hej!
Det sägs att värmen ska försvinna nu snart.. känns helt ok för mig. har fått några fina dagar och längtar efter att ta på mig några snygga jeans...
Ska träffa min kompis Christina och hennes tre barn ikväll och kanske bada... ska bli kul. har hittat värdlens bästa sida på nätetr; en blogg om Andra Avenyn. Kolla:
http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=71094
Snart är det OS... och felra ryskor har dopat sig.. Hur jäkla pantade får man bli? Bra att man kom på dom i tid! Fusk är så jävla dålig stil!
Ska testa min vibratone i eftermiddag. Det är någon slags grej som ska vibrera bort fett typ... och bygga muskler.. jag är lättlurad, jag vet! Där hittade jag den:

http://www.tvins.com/products/vibratone/vibratone.php
om någon skulle vara lika lättlurad som mej.
Jag älskar att jobba käner jag nu. Tjäna egna pengar... synd att man ska leva på CSN i 3.5 år.. men jag får se till att jobba så ofta jag kan, hinner och orkar....
Kram på er!